Η εταιρεία Κάισσα ιδρύθηκε το 1985 από μια παρέα σκακιστών ως ένα αμιγώς σκακιστικό κατάστημα. Σύντομα όμως επέκτεινε τις δραστηριότητες της και σε άλλες, πρωτοποριακές για εκείνη την εποχή κατηγορίες παιχνιδιών όπως τα Επιτραπέζια Στρατηγικής & Φαντασίας, τα Παιχνίδια Ρόλων και τα Παιχνίδια με Μινιατούρες.


Το 1993, με την έλευση του Magic the Gathering και ουσιαστικά την γέννηση των παιχνιδιών με συλλεκτικές κάρτες, η Κάισσα αναπτύσσει τη διανομή των προϊόντων της σε καταστήματα Hobby.


Το 2000, με την κυκλοφορία του Pokemon, η εταιρεία επεκτείνει τη διανομή και σε καταστήματα Mass Market, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στο ευρύ κοινό.


Ένα χρόνο μετά, το 2001, κυκλοφορούν τα πρώτα επιτραπέζια «Κάισσα» μεταφρασμένα στα Ελληνικά. Η επιτυχία τους ωθεί την εταιρεία στο να μεταφράσει ακόμα περισσότερα, φτάνοντας στο σημερινό ρυθμό των 20 περίπου νέων τίτλων το χρόνο.

 

Το 2003 η Κάισσα ενδυναμώνει το δίκτυο διανομής της με την εμφάνιση ενός ακόμα παιχνιδιού με συλλεκτικές κάρτες, του Yu-Gi-Oh!.

Το 2013 Η Κάισσα ως Authorized Distributor της Hasbro, επεκτείνει το δίκτυο διανομής της στην Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα με τη διανομή, η Κάισσα υποστηρίζει και ένα ολοκληρωμένο σύστημα οργανωμένου παιχνιδιού που περιλαμβάνει από εκδηλώσεις επίδειξης και εκμάθησης και φιλικά τουρνουά μέχρι πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι Έλληνες πρωταθλητές συμμετέχουν στη συνέχεια στα αντίστοιχα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα με συχνές διακρίσεις.

Copyright © 2017 Magento, Inc. All rights reserved. Developed by Netsteps